Arbëri

BE-ja pro ushtrisë së Kosovës, por vetëm sipas Kushtetutës

BE-ja pro ushtrisë së Kosovës, por vetëm sipas Kushtetutës
Foto: Koha / ilustrim
 

Zëdhënësja e BE-së, Maja Koçijançiç u bëri thirrje autoriteteve të Kosovës që të sigurojnë proces të ligjshëm dhe gjithëpërfshirës, ​​kur bëhet fjalë për transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në ushtri.

Ajo përsëriti pikëpamjen e BE-së se për transformimin e FSK-së janë të nevojshme që procedurat të kryhen në përputhje me Kushtetutën e Kosovës për të marrë parasysh “interesin dhe shqetësimet” e të gjitha palëve.