Arbëri

Trajkoviq kundër ndarjes së veriut, thotë se serbët në jug do të zgjidhnin eksodin

 

Politikania serbe e Kosovës, Rada Trajkoviq, ka dalë ashpër kundër propozimit të presidentit Hashim Thaçi për korrigjim të kufijve.

Një seri postimesh në rrjete sociale dhe duke iu përgjigjur ambasadorit austriak Petrisch, i cili këto ditë publikisht ka përkrahur planin e Thaçit për korrigjim të kufijve, Trajkoviq thotë se “çfarëdo ndarje apo korrigjimi i kufijve do të lë shumicën e popullatës serbe të Kosovës në jug të lumit Ibër me një zgjidhje të vetme – eksodin”.