Zgjedhjet 2019

Koalicioni NISMA–AKR–PD, jo domosdoshmërisht pjesë e qeverisë së re, mendojnë analistët

Foto: Koha
 

Ndonëse ende nuk dihet saktë se sa do të jetë numri i deputetëve të partive politike për legjislaturën e re nga procesi i rinumërimit, rezultati nuk pritet të vë në pikëpyetje formimin e qeverisë nga partitë fituese, Lëvizjes Vetëvendosje dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Njohësi i çështjeve politike, Arton Demhasaj, i tha Radio Kosovës se përderisa dy partitë më të mëdha bashkë me minoritetet jo-serbe arrijnë të formojnë qeverinë, nuk ka nevojë që koalicioni Nisma-AKR-PD të jetë pjesë e qeverisë.