Zgjedhjet 2019

Partitë gjobiten me rreth 360 mijë euro për shkelje zgjedhore

Partitë gjobiten me rreth 360 mijë euro për shkelje zgjedhore
 

Procesi zgjedhor për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 6 tetorit, vlerësohet se ka qenë i organizuar mirë dhe me transparencë, por, megjithatë, subjektet politike garuese në zgjedhje janë gjobitur nga Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) me rreth 360 mijë euro për shkelje të ndryshme brenda këtij procesi.

Mul Desku, kryesues i Sekretariatit të Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, thotë për Radion Evropa e Lirë se deri në ditën e zgjedhjeve, më 6 tetor, janë gjobitur 13 subjekte politike.