Zgjedhjet 2019

Hasani: Përfaqësuesi serb në qeveri vetëm me pëlqimin e Listës Serbe

Hasani: Përfaqësuesi serb në qeveri vetëm me pëlqimin e Listës Serbe

Albin Kurti, kryetar i Vetëvendosjes, para dhe pas fitores në zgjedhjet e 6 tetorit ka deklaruar se pos PDK-së në opozitë dëshiron ta çojë edhe Listën Serbe.

Kjo parti ka dalë sërish subjekti kryesor te komuniteti serb, dhe sipas njohësve të Kushtetutës nuk mund të nxirret jashtë lojës edhe tek krijimi qeverisë.