Zgjedhjet 2019

KMDLNj kërkon të nisin hetimet rreth kërcënimeve ndaj Nenad Rashiqit

 

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut ka reaguar pas deklaratave të kandidatit për kryeministër Nenad Rashiq, se po kërcënohen nga Beogradi, duke kërkuar nga Prokuroria e Shtetit të fillojë hetimet zyrtare në mënyrë që të parandalohet rrezikimi i jetës së Rashiqit dhe serbëve tjerë që janë në listën e linçimit verbal, transmeton kp.

KMDLNj thotë se në rrethanat aktuale, nën kërcënim të vazhdueshëm dhe serioz, deri në rrezikim të jetës, liderët serbë të Kosovës, si dhe votuesit e tyre, për shkak të pabarazisë që u janë nënshtruar, nuk mund të bëjnë fushatë të rregullt, nuk mund të takohen me qytetarë, votues potencialë madje as familjet nuk i kanë të sigurta.