Zgjedhjet 2019

DnV: Gjuha denigruese e kandidatëve për deputetë dhe dhuna janë në kundërshtim me vlerat e garës zgjedhore

DnV: Gjuha denigruese e kandidatëve për deputetë dhe dhuna janë në kundërshtim me vlerat e garës zgjedhore

Koalicioni i OJQ-ve për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim”, thotë se është duke i përcjellë me shqetësim ballafaqimet e kandidatëve në debate publike për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 6 tetorit.

“Liria e fjalës paraqet një ndër liritë fundamentale të njeriut, por e njëjta kufizohet në momentin e cenimit të të drejtave fundamentale të të tjerëve. Gjuha denigruese dhe seksiste e shpërfaqur në debate televizive në mes të kandidatëve, përveç që dëmton rëndë procesin zgjedhor, e minon vlerën e debatit dhe i kontribuon tensionimit të ambientit politik”, thuhet në reagim.