Zgjedhjet 2019

Shoqëria civile thirrje partive: Mos i kandidoni individët me aktakuza

 

Të premten është bërë edhe një thirrje për mospërfshirje të personave që kanë probleme me ligjin, në listat e partive me kandidatë për deputetë për zgjedhjet e parakohshme nacionale.

Këtë apel e kanë bërë dy organizatat e shoqërisë civile, Fondacioni Uestminister për Demokraci dhe Instituti i Kosovës për Drejtësi, të cilët kanë prezantuar një raport krahasues me kandidatët me aktakuza në tri palë zgjedhjet e fundit nacionale.