Via Balcanica

Mali i Zi: Përplasjet e ëmbla mes së vjetrës dhe së resë

 

Të gjitha takimet e të dashuruarve, të punës apo miqësore dikur kanë nisur në këtë vend. Tarraca e njohur e hotelit të atëhershëm “Mali i Zi”, një lloj kafeneje e qytetit, ishte vendtakim për të gjitha gjeneratat e podgoricasve, por edhe vend i preferuar në të cilin haheshin ëmbëlsirat.

“Atëherë kur ishte hoteli ‘Mali i Zi’ unë këtu isha në praktikë dhe shumë mirë i di ato ëmbëlsira, vija pikërisht për ato ëmbëlsira që t’i provoja me shoqet, por ato ishin definitivisht kockat apo rigojanët, siç quheshin ndryshe ato ëmbëlsira. Pastaj kishte shpinë dreri, bakllava, hurmashicë, tullumba, përzhutë, dhe disa ëmbëlsira të tjera...”,ka thënë Slagjana Shoq, shefe e kuzhinës.