Via Balcanica

BeH: Mes Lindjes dhe Perëndimit

 

Askund në botë nuk ekziston një qytet si Sarajeva. Bashkim i Lindjes dhe Perëndimit. Bashkim i arkitekturës dhe kulturës.

“Këto janë shenja historike të cilat prej këtij qyteti kanë ndërtuar një identitet. Sepse ka pak qytete në botë si Sarajeva në të cilat preket ajo lidhje e famshme Lindje-Perëndim. Dhe kjo nuk është veç një rrëfim, por është e vërtetë që ndihet në këtë qytet. Në hapësirë të vogël në këtë qytet, me kalimin nga Çarshia deri te katedralja, ti kalon prej Lindjes në Perëndim”, ka thënë Amir Vuk Zec, arkitekt.