Vështrime

Të përkohshmit

Të vërtetën më të madhe që ka mundur ta thoshte Liburn Aliu është se ai është ministër i përkohshëm, në një qeveri të përkohshme, nga e cila është dashur të dilte moti. Pra, hala pa ardhur në pikën kur do ta ofendojë një numër të madh njerëzish të këtij vendi, që nuk njohin shtet tjetër pos Kosovës, dhe që për jetëgjatësinë e shtetit të vet nuk do të pajtoheshin kurrë me të

Një grabitje me armë të gjata si në filma; një vrasje makabre, e porositur nga bashkëshorti për t’ia shuar jetën gruas së tij, në prani të fëmijëve dhe një deklaratë, s’di as si ta cilësoj, e një ministri, na okupuan mendtë në javën që shkoi.

Ndërkohë, ta përmendësh këtë javë edhe një seancë të dështuar të Kuvendit, është sikur ta lëshoje një pllakë të grithur 33 rrotullimesh, ku gjilpëra e gramafonit nuk ia del të kapërcejë në vijën e radhës. Një marrje fytyre kolektive dhe një ofendim serioz inteligjence e një populli që ka votuar për njerëz të cilët çojnë inate thuajse janë në çerdhe fëmijësh.