Vështrime

Një drekë në Jerusalem, një drekë në Paris, njëzet vjet ndërmjet

BE-ja tregoi dobësinë e politikës së vet të jashtme me Planin franko-gjerman. E mori një produkt të gatshëm të vitit 2023 dhe me “sukses” e ktheu në vitin 2013

1.

Para afro 20 vjetësh isha në drekë në Jerusalem. Më ftoi një mik hebre, profesor universitar, shkrimtar dhe ish-diplomat. Me një përvojë të gjatë jetësore më përmendi një përgjigje që u jep njerëzve që vijnë nga BE-ja për të dhënë sugjerime se si duhet të zgjidhet konflikti izraelito-palestinez: