Vështrime

Të pamposhturit e Kievit

Mbi 400 ditë pas fillimit të agresionit rus, shërbimet sekrete ukrainase vazhdimisht po ia dalin ta godasin në zemër hegjemonin në Moskë. Një strategji efektive

Mbi 400 ditë pas fillimit të agresionit rus, shërbimet sekrete ukrainase vazhdimisht po ia dalin ta godasin në zemër hegjemonin në Moskë. Një strategji efektive

Ndonëse zyrtarisht askush në Kiev nuk e merr përgjegjësinë, ka pak dyshime se shërbimet sekrete ukrainase kanë arritur të godasin disa herë në zemër hegjemonin rus. Në fund të gushtit të vitit që shkoi në Moskë u vra në një atentat Darja Dugina, e bija e propagandistit rus Aleksandar Dugin. Njëjtë si i ati, edhe Dugina ishte një përkrahëse agresive e luftës së Rusisë kundër Ukrainës. Ajo i la kockat në asfaltin e Moskës, ndonëse besohet se cak i sulmit ishte Aleksandar Dugini.

Në fillim të prillit në Shën Petërburg u vra Maksim Fomin, i njohur si bloger i temave ushtarake me emrin Vladlen Tatarski. Ai kishte 570 mijë ndjekës në kanalin e tij në Telegram. Vrasja e tij ishte spektakulare: një grua iu afrua Tatarskit në një restorant dhe ia dhuroi një bust. Tatarski po bëhej gati për një debat me ithtarët e tij. Nuk e dinte se brenda bustit ishte një material shpërthyes. Kështu mori fund jeta e tij.