Vështrime

Historia alternative e këngëve të trishta sharkie

Si do të ishim pa Marrëveshje të Rambouillet-së, pa Trumpin e Rooseveltin presidentë e me z. Gjingjiq të gjallë?

Si do të ishim pa Marrëveshje të Rambouillet-së, pa Trumpin e Rooseveltin presidentë e me z. Gjingjiq të gjallë?

1.

Çka do të kishte ndodhur sikur në vend të F. D. Roosevelt zgjedhjet amerikane më 1940 t’i kishte fituar piloti i njohur Charles Lindbergh? Kjo është pyetja e cila është pikënisja e njërit prej romaneve të shkrimtarit të madh Philip Roth, “Komploti kundër Amerikës”. Romani nuk ishte ndër më të njohurit të Roth, por u popullarizua kur zgjedhjet në Amerikë i fitoi Donald Trump, dhe për disa muaj e pastaj disa vjet me radhë kishte shkrime analitike të njerëzve seriozë të cilët analizonin se çfarë do të ishte Amerika po t’i kishte fituar zgjedhjet Hillary Clinton.