Vështrime

Borxhlinj ndaj vetes

Është për të vajtuar se çka lamë të na ikë prej duarve. Shtetin na e bënë, e ne nuk ditëm ta zhvillojmë. Dhe jetojmë dita më ditë duke gjetur një arsye për të bërë luftë verbale mes vete, duke dëshmuar se përfundimisht jemi të papjekur si popull për t’u kujdesur madje edhe për veten

Është për të vajtuar se çka lamë të na ikë prej duarve. Shtetin na e bënë, e ne nuk ditëm ta zhvillojmë. Dhe jetojmë dita më ditë duke gjetur një arsye për të bërë luftë verbale mes vete, duke dëshmuar se përfundimisht jemi të papjekur si popull për t’u kujdesur madje edhe për veten

Dy tema na e bllokuan trurin këtë javë – “Zajednica” dhe përcaktimi i vlerës së koeficientit të pagës për të gjithë ata që marrin rroga nga buxheti i shtetit.

Pas shumë vjetësh shtyrjesh kryesisht në heshtje, tash përnjëherë, sikur rrufe, u paraqit presioni i fuqishëm, posaçërisht i amerikanëve, që të themelohet “Zajednica”. E tillë çfarë ishte nënshkruar më 2013-n nga Hashim Thaçi, është autonomi klasike territoriale, me shumë ingerenca të një shteti tjetër në shtetin tonë. Ashtu çfarë është zbërthyer në marrëveshjen vijuese më 2015, nënshkruar nga Isa Mustafa, është copëtim i pushtetit qendror dhe krijim i një shteti brenda shtetit. Një shkalle të re të pengimit të funksionimit të një shteti normal.