Vështrime

Paralajmërimi i Saramagos

Sot Vuçiqi ka jetësuar paralajmërimin e Saramagos për fuqinë shkatërruese të një pushteti i cili refuzon të pranojë të drejtën e qytetarëve për të vendosur me vullnetin e tyre të lirë fatin e një copë letre – e cila është tërësisht në përputhje me ligjin

Sot Vuçiqi ka jetësuar paralajmërimin e Saramagos për fuqinë shkatërruese të një pushteti i cili refuzon të pranojë të drejtën e qytetarëve për të vendosur me vullnetin e tyre të lirë fatin e një copë letre – e cila është tërësisht në përputhje me ligjin

E gjithë kjo që po ndodh në veri është për një copë letre. Pra, epiqendra e gjithë kësaj që po ndodh është se çfarë do të shkruan në një copë letre – a zgjedhin qytetarët e Kosovës tabelat “KS” apo “RKS”. Pra, për këtë qëllim qytetarët në veriun e vendit janë subjekt të spiunimit nga ana e strukturave të sigurisë serbe, për këtë qëllim ata janë në shtetrrethim, për këtë qëllim përfaqësuesit e tyre politikë janë tërhequr nga institucionet, dhe për këtë qëllim sulmohen qytetarët dhe pronat e tyre në veri. E gjithë kjo për një copë letre – e cila është tërësisht në përputhje me ligjin. Kjo ma kujtoi një ngjarje.

***