Vështrime

A e rrëzoi Putini Draghin?

Pa marrë parasysh se edhe sa shumë gjëra mësojmë mbi përpjekjet ruse, për ta projektuar rënien e Draghit, një gjë është tashmë e qartë: Kremlini duhet ta shikojë me shpresë dhe me gëzim mundësinë e krijimit të një Qeverie, Meloni-Salvini-Berlusconi

Gjurmët e gishtërinjve të presidentit rus, Vladimir Putin, del të shfaqen gjithandej në zhvillimet e fundit politike, që kulmuan me dorëheqjen e Mario Draghit nga posti i kryeministrit të Italisë.

Pas pushtimit të Rusisë në Ukrainë gjatë fundshkurtit, Draghi u përgjigj vendosmërisht duke i mbështetur sanksionet e ashpra ndaj Rusisë dhe duke ofruar mbështetje politike, financiare dhe ushtarake për Ukrainën. Por, që të dyja aktet e kërkonin tejkalimin e rezistencës nga partitë populiste përbrenda koalicionit të tij qeverisës, të unitetit kombëtar: respektivisht Lëvizjes Pesë Yjet, udhëhequr nga ish-kryeministri Giuseppe Conte dhe partisë Liga të Matteo Salvinit. Dhe gjersa lufta zvarritej, kundërreagimi i këtyre forcave pro-Putinit u rrit.