Vështrime

Hipokrizitë të cilat kanë çmim

Të jetosh në Britaninë e Madhe dhe të mos flasësh për motin është paksa e pamundur. Andaj, Ditarin tim do ta nis me tone të gëzueshme verore, që më në fund po i përjetojmë edhe ne këtu në ishull.

Tirana e shpallur “Kryeqyteti i Rinisë Evropiane”, me zhvendosjen aty të festivalit “Sunny Hill” do ta ketë një adut më shumë në mangët e saj dhe deri këtu nuk ka asnjë të keqe. Por unë e kam të vështirë që të bindem se €di Rampa nuk do ta mbështjellë edhe këtë ngjarje si pjesë të promovimit të “Open Balkanit” dhe të rinjve që nuk njohin kufij, përderisa në Serbi ndalohen edhe posterët e edhe këngët e Dua Lipës apo Rita Orës. Mbes me drojën se largimi i Festivalit shkaku i një problemi politik vetëm sa do të hasë në “përqafimin” e një problemi tjetër të ri politik. Shpresoj që z. Lipa të ketë qenë vigjilent dhe i përpiktë në kërkesat e tij kontraktuale me Bashkinë e Tiranës, si dhe me Qeverinë e Shqipërisë, ashtu siç ishte me Komunën e Prishtinës dhe me Qeverinë e Republikës së Kosovës.

Të jetosh në Britaninë e Madhe dhe të mos flasësh për motin është paksa e pamundur. Andaj, Ditarin tim do ta nis me tone të gëzueshme verore, që më në fund po i përjetojmë edhe ne këtu në ishull.

Kësisoj gdhiu edhe mëngjesi i sotëm dhe planifikimi im ditor konsistoi me shfrytëzimin deri në maksimum të motit të bukur. Dhe kaq për sa i përket motit.