Vështrime

Vici i “Ballkanit të Hapur”

Po takohen një serb, një boshnjak, një malazias dhe një shqiptar...dhe po hyn një gazetare.

Një klasë politike, e cila ngre bashkëpunim të shkëlqyer për minim të sundimit të ligjit dhe demokracisë, asnjëherë nuk mund të jetë bartëse e bashkëpunimit rajonal, qoftë në “Ballkanin e Hapur”, qoftë në Procesin e Berlinit. E gjitha është një vic ballkanas

Po takohen një serb, një boshnjak, një malazias dhe një shqiptar...dhe po hyn një gazetare.

Kështu disi m’u duk takimi i kaluar i “Ballkanit të Hapur”. Si një shaka ballkanase. Kjo më erdhi në mendje derisa isha duke dëgjuar adresimin plenar të kryeministrit boshnjak, Zoran Tegeltija, kryeministrit malazias, Dritan Abazoviq, dhe kryeministrit shqiptar, Edi Rama, gjatë takimit të fundit të “Ballkanit të Hapur”.