Vështrime

Gracka e liberalizimit të vizave

Javëve të fundit kemi vërejtur disa akte të izoluara politike, të cilat po u bashkuan në tërësinë e tyre krijojnë një pikturë inkurajuese për liberalizimin e vizave. Por para se të biem në grackën e ngritjes së pritjeve është e dobishme të bëjmë një hap mbrapa dhe të shohim cilat janë dhjetë lëvizje politike që japin shpresë për liberalizmin e vizave, tri dinamika politike që rrezikojnë këtë proces dhe dy skenarë para nesh.

Shumë shpesh kemi rënë në grackën e ngritjes së pritjeve për liberalizimin e vizave. Përderisa janë së paku dhjetë lëvizje politike që japin shpresë për liberalizmin e vizave, nga ana tjetër janë tri dinamika politike që e rrezikojnë këtë proces

Javëve të fundit kemi vërejtur disa akte të izoluara politike, të cilat po u bashkuan në tërësinë e tyre krijojnë një pikturë inkurajuese për liberalizimin e vizave. Por para se të biem në grackën e ngritjes së pritjeve është e dobishme të bëjmë një hap mbrapa dhe të shohim cilat janë dhjetë lëvizje politike që japin shpresë për liberalizmin e vizave, tri dinamika politike që rrezikojnë këtë proces dhe dy skenarë para nesh.

***