Vështrime

Roli i tezeve në politikën serbe

Aleksandar Vuçiqi gjendet nën presion. Nën presion të tmerrshëm. Së paku ashtu thotë. Presioni i vjen, si përherë, nga Perëndimi, i cili insiston që edhe Serbia t’u bashkohet sanksioneve të Bashkimit Evropian dhe të SHBA-së kundër Rusisë për shkak të agresionit të Vlladimir Putinit kundër Ukrainës. Duke qenë se ka prirje të klounit për sajimin e skenave dramatike, Vuçiqi, krahas përmendjes së presionit perëndimor, e ka prezantuar edhe një argument tjetër përse është kundër sanksioneve kundër Moskës. Sepse, tha Vuçiq, edhe “tezja ime është kundër sanksioneve”.

Aleksandar Vuçiqi thotë se edhe tezja e tij është kundër sanksioneve të Serbisë ndaj Rusisë? E tash? Mbi politikën e tezeve në Beograd

Aleksandar Vuçiqi gjendet nën presion. Nën presion të tmerrshëm. Së paku ashtu thotë. Presioni i vjen, si përherë, nga Perëndimi, i cili insiston që edhe Serbia t’u bashkohet sanksioneve të Bashkimit Evropian dhe të SHBA-së kundër Rusisë për shkak të agresionit të Vlladimir Putinit kundër Ukrainës. Duke qenë se ka prirje të klounit për sajimin e skenave dramatike, Vuçiqi, krahas përmendjes së presionit perëndimor, e ka prezantuar edhe një argument tjetër përse është kundër sanksioneve kundër Moskës. Sepse, tha Vuçiq, edhe “tezja ime është kundër sanksioneve”.

Tezja është motra e nënës, pas nënës ajo është person i rëndësishëm në jetën e një njeriu. Në jetën e Vuçiqit gjithsesi, sepse për të arsyetuar politikat e tij ai nuk ngurron të përmendë anëtarët e familjes së tij. Kundër sanksioneve, tha Vuçiqi, “është edhe babai im”. E tash? Çfarë mund të bëjë opinioni me këso informatash të thëna nga i pari i shtetit serb? Asgjë. Ato janë pjesë e komedisë së përditshme komunikuese të presidentit serb.