Vështrime

Magjistari nga Ozi

Është mëngjesi i freskët i një dite në Londër që duket sikur më në fund mund të shndërrohet në një ditë të bukur pranverore, pas një kohe që assesi të shkëputet dhe të përshëndetet prej dimrit të gjatë e morbid.

Pas kthimit nga vizita në Hagë, ku e vizitoi ish-presidentin Hashim Thaçi dhe më pas derdhi ca lot krokodili, dhe pas deklaratës se historinë e luftës së UÇK-së nuk mund ta ndërrojë askush, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rampa, sikur “harroi” se vetëm ca ditë më parë ishte pikërisht ai që në deklaratën e dhënë gjatë një takimi ndërkombëtar tha se Ballkani duhet që t’i harrojë “rrëmujat e veta ballkanike”. E shihni, dreqi fshihet në detaje. Dhjetëra mijëra viktimat e gjenocidit serb, qoftë në Kosovë apo në Bosnjë-Hercegovinë, ai thjesht i relativizoi dhe i reduktoi, sikurse një Magjistar nga Ozi, në disa rrëmuja që rëndom mund të ndodhin në ndonjë stadium qyteti nga tifozët huliganë apo në ndonjë rrugë dytësore qyteti

Është mëngjesi i freskët i një dite në Londër që duket sikur më në fund mund të shndërrohet në një ditë të bukur pranverore, pas një kohe që assesi të shkëputet dhe të përshëndetet prej dimrit të gjatë e morbid.

Java që e lamë pas u shënua me vizitat jashtë shtetit të presidentes Vjosa Osmani, kryeministrit Albin Kurti dhe ministres së Jashtme, Donika Gërvalla.