Vështrime

Çfarë do ta kishte këshilluar Zelensky Kurtin?

3.381. Kaq është numri i civilëve të pafajshëm të vrarë në Ukrainë sipas Kombeve të Bashkuara. 69 prej tyre fëmijë. Dhe siç pranojnë edhe vetë Kombet e Bashkuara, numri real është shumë më i madh se kaq. Vetëm në qytetin e Mariupolit janë vrarë 10,000 civilë sipas kryetarit të qytetit.

Të dy liderët janë duke mbrojtur interesat e vendit përballë një fuqie më të madhe. Njëri me mjetet luftarake, tjetri me mjete politike. Ajo çfarë Ukraina po na mëson është se asgjë nuk duhet bërë për hir të perspektives evropiane, por për hir të synimit më sublim të ruajtjes së shtetit sovran dhe të pavarur. Zelenskyn ky qëllim e ka marshuar në luftë. Kurtin e dërgon në dialog

3.381. Kaq është numri i civilëve të pafajshëm të vrarë në Ukrainë sipas Kombeve të Bashkuara. 69 prej tyre fëmijë. Dhe siç pranojnë edhe vetë Kombet e Bashkuara, numri real është shumë më i madh se kaq. Vetëm në qytetin e Mariupolit janë vrarë 10,000 civilë sipas kryetarit të qytetit.

50 milionë. Kaq është numri i fishekëve që SHBA-ja ia ka ofruar Ukrainës për t’u mbrojtur nga Rusia. Përveç fishekëve, SHBA-ja ka furnizuar Ukrainën, në mes tjerash, me 1.400 sisteme Stinger kundërajrore, 20.000 sisteme të ndryshme antitank, 16 helikopterë dhe 700 dronë. Rëndësia e ndihmës së SHBA-së pasqyrohet më së miri në faktin se ajo është më e madhe se ndihma e të gjitha shteteve të tjera marrë së bashku. Dhe pavarësisht kësaj, presidenti Biden tha se ky furnizim do t’i mjaftojë Ukrainës vetëm për 10 ditë të tjera. Prandaj, në një hap të radhës mbështetjeje presidenti vendosi për një fond të ri prej 33 miliardë dollarësh për Ukrainën.