Vështrime

Tabela gjeopolitike e Aeroportit të Stambollit

Në kontekstin e ri gjeopolitik Kosova në narracionin e saj karshi Serbisë po bën pavetëdijshëm dy veprime që mund të jenë të gabueshme: mbështetje në indikatorë të demokracisë dhe opinion publik karshi integrimeve euroatlantike

1.

Kush do leksion të shpejtë në gjeopolitikë duhet të ndalet pas mesnatës para semaforit të nisje-ardhjeve të Aeroportit të Stambollit-këtij të riut që u ndërtua pasi që ai tjetri që u quajt i ri në fillim të këtij shekulli u bë i vogël për trafikun që kalon nëpër këtë qytet. Tabela elektronike e lajmërimeve tregon për vende në të katër anët e botës për ku nisen dhe prej nga vijnë avionët. Miami dhe Kuala Lumpur janë ngjitur me njëri-tjetrin, siç janë Johanesburgu me Karakasin dhe Tokion; një listë e gjatë qytetesh evropiane janë ngjitur me ato arabe, emrat e të cilave shënohen herë në alfabet latin e herë në atë arabisht.