Vështrime

V. Putin, ky forcues i identitetit evropian

1.

Mund të mos ketë qenë dëshira e diktatorit kur e filloi këtë luftë të fundit në Ukrainë, por V. Putin është duke e bërë atë që nuk e kanë zgjidhur në debate akademikë, politikanë e diplomatë - dilemën gati tridhjetëvjeçare (që mbaj mend unë): ku përfundon Evropa?

1.

Ja edhe një shikim nga periferia jonë evropiane, kjo e Kosovës, për luftën në Ukrainë - dhe si çdo shikim nga periferia, me një dozë objektiviteti që sjell distanca e dozë më të theksuar thjeshtësimi (dhe gabueshmërie) nga mungesa e hollësisë së njohurive.