Vështrime

Gjuha e mamiferëve dhe zoon politikon

Bota po futet në një rrugëtim të vështirë. Përveç mbylljeve të reja nga pandemia, rritja e çmimeve të energjisë elektrike pritet të arrijë deri 50%, ndërkohë që faturat e gazit e të tjerat veçse kanë marrë të përpjetën. Një kohë e tillë ka nevojë për angazhim, për ide e konsensus, por kjo nuk mund të arrihet pa e hapur mendjen. Pa e parë se jemi të gjithë në të njëjtën barkë

Është viti i parë që si me zor e bëmë pemën e fundvitit. Pa ndonjë pritje të madhe. Im bir dhjetëvjeçar na e tha prerë: Unë nuk jam fëmijë që t’i besoj Babadimrit. Mos blini dhurata, po kursejini paratë se kush ju dëgjon që ankoheni për faturat e larta.

Pamë njëri-tjetrin në sy. Bisedat për çështje ekonomike janë ato që lehtësisht i bëjmë në sy të fëmijëve. Tek e fundit ai është në botën e tij. Tek e fundit, ne duam që ai të jetë në botën e tij. Larg nga e jona.