Vështrime

Arroganca ndëshkohet

Përfunduan zgjedhjet. Ka mbetur vetëm edhe certifikimi i rezultateve dhe diku nga mesi i dhjetorit do t'i kemi kryetarët e rinj (a të vjetër) duke i udhëhequr komunat për katër vjet.

Aspak për lëvdatë heshtja e Kurtit natën e zgjedhjeve, ku si kryeministër, i cili jo rrallëherë shkruan statuse, është dashur të dilte e ta uronte Kosovën për zgjedhjet fer dhe korrekte; t’i uronte fituesit dhe të shprehte gatishmërinë e Qeverisë që të punojë me të gjithë kryetarët e rinj për të mirën e qytetarëve të të gjitha komunave. Si kryetar i VV-së, sërish është dashur të dalë e t’i urojë fituesit dhe të thotë se VV-ja ka realizuar rezultat jo të mirë dhe se ky do të duhej të ishte sinjal se gjërat brenda kësaj partie duheshin rishikuar

Përfunduan zgjedhjet. Ka mbetur vetëm edhe certifikimi i rezultateve dhe diku nga mesi i dhjetorit do t'i kemi kryetarët e rinj (a të vjetër) duke i udhëhequr komunat për katër vjet.

Rezultatet qenë interesante. Projeksionet e rezultateve në qytete e mëdha ishin me margjinë gabimi që mund ta vendoste cilindo prej kandidatëve në krye të listës së fituesve dhe ashtu ndodhi. Balotazhi përherë ka qenë rast për mbledhjen e të gjitha partive kundër një kandidati a partie, dhe kjo u përsërit sërish në rastin e Prishtinës. Ndodhi po ajo që kishte ndodhur më 2013 - kur autsajderi Shpend Ahmeti e mundi Isa Mustafën që thoshte se do t’i fitonte zgjedhjet “me duar në xhepa”. Fitoi për shkak se të gjitha partitë u bënë kundër LDK-së.