Vështrime

Rreziku nga Putini do të bëhet gjithnjë e më i madh

Në numrin më të ri, revista e famshme britanike “The Economist” sjell një analizë mbi rritjen e represionit në Rusi dhe rreziqet që i kanosen Perëndimit. Në vijim, përmbledhje e shkurtër (me disa shënime të gjata shtesë):

Lufta e dyfishtë e Putinit – kundër kritikëve të brendshëm dhe kundër Perëndimit – mund të ashpërsohet. Shenjat për këtë janë parë qe disa vjet në Ballkan, ku roli destruktiv rus vazhdon të jetë i madh

Në numrin më të ri, revista e famshme britanike “The Economist” sjell një analizë mbi rritjen e represionit në Rusi dhe rreziqet që i kanosen Perëndimit. Në vijim, përmbledhje e shkurtër (me disa shënime të gjata shtesë):

- Sipas të dhënave të organizatës për të drejtat e njeriut “Memorial” në Rusi ka dyfish më shumë të burgosur politikë se në fund të periudhës sovjetike. (Të premten u bë e ditur se “drejtësia” ruse e ka ndërmend ta shpërbëjë organizatën e famshme “Memorial”. Që nga vitet e Perestrojkës nën Mihail Gorbaçovin “Memorial” angazhohet për dokumentimin e krimeve të periudhës staliniste dhe kritikon represionin e Vladimir Putinit).