Vështrime

Kusia ballkanike në pikën e vlimit!

Kam shkruar dhe kritikuar mjaft asokohe, në mënyrën se si u rrëzua qeveria në kohë pandemie. Na u tha nga ana e akterëve të njëjtë se Albin Kurti e kishte rrëzuar veten, ndërsa tani po deklarojnë se ishte kërkesa e Richard Grenellit ajo e cila e rrëzoi qeverinë. Nga kjo shtrohet pyetja e natyrshme: A është Kosova një banane republikë? Në pamundësinë e rritjeve të bananeve në Kosovë, ndoshta një kastravec republikë? Çfarë i duhen një vendi vullneti i popullit dhe zgjedhjet e lira demokratike, nëse qeveritë po mundeshin të rrëzoheshin me një mesazh, i cili ta cakton edhe afatin kohor se për sa kohë duhesh rrëzuar qeverinë

Kam shkruar dhe kritikuar mjaft asokohe, në mënyrën se si u rrëzua qeveria në kohë pandemie. Na u tha nga ana e akterëve të njëjtë se Albin Kurti e kishte rrëzuar veten, ndërsa tani po deklarojnë se ishte kërkesa e Richard Grenellit ajo e cila e rrëzoi qeverinë. Nga kjo shtrohet pyetja e natyrshme: A është Kosova një banane republikë? Në pamundësinë e rritjeve të bananeve në Kosovë, ndoshta një kastravec republikë? Çfarë i duhen një vendi vullneti i popullit dhe zgjedhjet e lira demokratike, nëse qeveritë po mundeshin të rrëzoheshin me një mesazh, i cili ta cakton edhe afatin kohor se për sa kohë duhesh rrëzuar qeverinë

Si ambasador i vyer që jam, sot u zgjova herët në mënyrë që t’i shkruaj përmbajtjet e kabllogrameve diplomatike të javës, të cilën e shlyem nga kalendari ynë jetësor.

Është lajm i mirë të kuptosh se duke pasur parasysh numrin e të infektuarve dhe të vdekjeve për shkak të COVID-19 në Kosovë, për dallim nga shtetet të cilat e rrethojnë, situata duket të jetë më nën kontroll. Shpresojmë që kjo do të mbetet kështu edhe pas fluksit tjetër të diasporës, i cili mund të ndodhë para festave të fundvitit. E kujtojmë se hapja e fundit para pushimeve verore bëri që pandemia të shënonte numra rekord të të infektuarve, dhe fatkeqësisht edhe vdekjeve të shkaktuara nga ky virus.