Vështrime

Boksieri nga Bosfori

Në politikë presidenti turk, Rexhep Taip Erdoan, shpesh sillet si boksier. Kur duhet të flasë me ton diplomatik, ai godet me grusht. Kur nuk i pëlqen ndonjë vendim a deklaratë që vjen nga Perëndimi (BE, SHBA etj.), Erdoan zakonisht zgjedh fjalorin e kafehaneve: "Hej Merkel", "Hej Macron", "Kush jeni ju...". Erdoan është rritur në lagjen „Kasimpasha“ të Stambollit, e cila është e njohur për varfërinë dhe tabiatet e dhunshme.

Presidenti turk, Rexhep Taip Erdoan, urdhëron dëbimin e 10 ambasadorëve, mes tyre të dërguarit e Washingtonit, Parisit dhe Berlinit. Ky është një veprim për të mobilizuar shtresën nacionaliste të turqve. Erdoan ndodhet në siklet: valuta turke është në rënie të lirë, anketat tregojnë se përkrahja për partinë e Erdoanit AKP është më e ulët se kurrë, opozita duket unike, ndërsa spekulimet për shëndetin e Erdoanit janë të mëdha

Në politikë presidenti turk, Rexhep Taip Erdoan, shpesh sillet si boksier. Kur duhet të flasë me ton diplomatik, ai godet me grusht. Kur nuk i pëlqen ndonjë vendim a deklaratë që vjen nga Perëndimi (BE, SHBA etj.), Erdoan zakonisht zgjedh fjalorin e kafehaneve: "Hej Merkel", "Hej Macron", "Kush jeni ju...". Erdoan është rritur në lagjen „Kasimpasha“ të Stambollit, e cila është e njohur për varfërinë dhe tabiatet e dhunshme.

Tani Erdoan ka vendosur të përshkallëzojë raportet me shumicën e shteteve perëndimore dhe ka kërkuar nga ministri i tij i Jashtëm t'i shpallë si persona të padëshiruar 10 ambasadorë, të cilët javën e kaluar përmes një letre kërkuan lirimin nga burgu të sipërmarrësit dhe filantropit Osman Kavalla. Bëhet fjalë për ambasadorët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gjermanisë, Francës, Holandës, Danimarkës, Norvegjisë, Suedisë, Finlandës, Kanadasë dhe Zelandës së Re. Shtatë prej këtyre shteteve janë anëtare të NATO-s, ngjashëm si Turqia.