Vështrime

Të hallakatur

Njeriu, i cili është pjesë e një establishmenti që refuzon të na i liberalizojë vizat për shkak se "krimi dhe korrupsioni nuk luftohen mjaftueshëm", çohet e thotë mos gaboni të merreni me hajna. Për më tepër, thotë mos gaboni të niseni kudo qoftë, pa kërkuar leje, mundësisht nga ai. Apo edhe se nëse duhet zënë hajnat, duhet të ketë marrëveshje paraprake me shkrim me Serbinë, nëse bën të preket ky apo ai hajn, e më pas të veprohet

Njeriu, i cili është pjesë e një establishmenti që refuzon të na i liberalizojë vizat për shkak se "krimi dhe korrupsioni nuk luftohen mjaftueshëm", çohet e thotë mos gaboni të merreni me hajna. Për më tepër, thotë mos gaboni të niseni kudo qoftë, pa kërkuar leje, mundësisht nga ai. Apo edhe se nëse duhet zënë hajnat, duhet të ketë marrëveshje paraprake me shkrim me Serbinë, nëse bën të preket ky apo ai hajn, e më pas të veprohet

Fatmirësisht fushata katërjavore përfundoi pa incidente fizike. Porse pasojat e saj do t'i shohim brenda dhjetë ditësh a dy javësh, kur mbase shumë nga pjesëmarrësit e të gjitha tubimeve, ku jo me dy, po me qindra këmbë u shkelën masat anti-Covid, do të paraqiten si raste të reja të të infektuarish me virusin.

Demagogjikë u paraqitën si pushteti ashtu edhe opozita. Të parët kishin kërkuar shtyrjen e zgjedhjeve për shkak të valës së pandemisë, e të dytët kishin kërkuar që fushata të shkurtohej në disa ditë, maksimum dhjetë. Kur u desh të merrej vendimi për anulimin e fushatës me prani fizike, të gjithë heshtën. Sepse e dinin se do t'i "grahnin" fushatës pa u lodhur fare as për masa, as për maska, as për distancë, as asnjë send. Sepse me rëndësi është me marrë pushtet.