Vështrime

Eu kontrabandë, EU!

Akuza të shumta të politikanëve kosovarë dhe vartësve të tyre në petkun e analistëve të ndryshëm politikë nëpër studiot televizive akuzojnë qeverinë se aksioni antikontrabandë në veri është bërë në prag të zgjedhjeve lokale dhe për përfitime elektorale. E unë jam i mendimit se edhe shkarkimi i djeshëm i kryetrajnerit Challandes është bërë po ashtu për arsye elektorale - mirëpo ja që ky fakt u iku analistëve politikë. A nuk ka mundur të presë ajo punë deri pas zgjedhjeve?

Akuza të shumta të politikanëve kosovarë dhe vartësve të tyre në petkun e analistëve të ndryshëm politikë nëpër studiot televizive akuzojnë qeverinë se aksioni antikontrabandë në veri është bërë në prag të zgjedhjeve lokale dhe për përfitime elektorale. E unë jam i mendimit se edhe shkarkimi i djeshëm i kryetrajnerit Challandes është bërë po ashtu për arsye elektorale - mirëpo ja që ky fakt u iku analistëve politikë. A nuk ka mundur të presë ajo punë deri pas zgjedhjeve?

Arritëm edhe në javën e fundit të fushatës së partive politike për zgjedhjet komunale në Republikën e Kosovës. Dëgjuam për shumë lektyra të lexuara kandidatësh për asamblistë, dëgjuam edhe për kërkim të xhirollogaridhënies nga të gjitha administratat paraprake, dëgjuam edhe për kandidatë për kryetarë komunash dhe dëshirën e tyre për organizimin e një festivali vjetor për “Miss Supergjyshja”. Pamë edhe kandidatë komunash, të cilët ia kanë mësyrë për t’i fituar këto zgjedhje për dallim nga ata të mëhershmit të cilët ia mësynin t’i fitonin me duar më xhep tashmë paksa kemi avancuar dhe nga duart në xhep jemi në fazën me mindil në xhep.

Premtimet për projekte të cilat fatkeqësisht ende nuk përkasin me nevojat elementare të qytetarëve të Kosovës, vazhdojnë që të premtohen nga kandidatë për komunat e shumta të Kosovës. Por disi nuk e kap logjika kur i njëjti kandidat sa premton kanalizime, ujë të pijshëm, mbledhje dhe deponim të mbeturinave, ndriçim publik, shtigje të këmbësorëve e deri tek ato megalomanet të cilat nuk përkasin me realitetin dhe nevojën elementare të qytetarëve, siç janë teleferikët në qytet, parkingje nëntokësore, parqe me pishinë etj.