Vështrime

Bregoviqi, “Ballkani i hapur” dhe kacafytjet toksike ndërshqiptare

1.

1.

Janë disa fjali që nxisin debate të zjarrta, sepse provokojnë emocione. Debati i fundit ndërshqiptar mori zjarr, mes tjerash, kur nga Tirana zyrtare u dëgjua thirrja arrogante “harrojeni të kaluarën”. Ndonjë analist periferik nga Prishtina doli me diagnozë mjekësore për shoqërinë e Kosovës: e quajti të sëmurë! Zëra të izoluar, por të zhurmshëm nëpër media sociale akuzuan në mënyrë paushalle krejt gazetarët e Kosovës se nuk qenkan mjaft kritikë ndaj elitave politike. Nuk ka vend në rajon ku gazetarët kanë kritikuar më ashpër klasën politike se në Kosovë. Ka dëshmi për këtë. E kam fjalën për gazetarë, jo për mercenarë. Pra, të dashur kozmopolitë në tentativë, mondialistë në tentativë, globalistë në tentativë – një rregull i rëndësishëm i gazetarisë është edhe ky: mos përgjithësoni. Dhe sidomos mos shtini mend me njëfarë atitude pseudoneokolonialiste-perëndimore kundër “fiseve vendore” dhe “gazetarëve lokalë”. Njerëzit në Kosovë nuk janë të paaftë të mendojnë me kokën e tyre. Gjeni mënyra të tjera për t’u profilizuar, jo me kukama në mediat sociale, duke i dhënë rëndësi çdo trolli digjital.