Vështrime

Samiti: “Pazari pa hanxhiun” Open Sesame (Balkan)

Në parim unë jam për lirinë e lëvizjes së njerëzve dhe mallrave, por para se të hyhet në aso marrëveshjesh shtetet nuk duhet pasur hipoteka ndaj njëra-tjetrës nga e kaluara. Ato nuk tejkalohen vetëm nëpërmjet këtij projekti. Edhe nga aspekti ekonomik, përfituesja më e madhe nga një projekt i tillë do të ishte Serbia, si një forcë më e madhe ekonomike e Ballkanit Perëndimor. Kosova do të bëhej vetëm një vend transit, asgjë më shumë. Sapo u kumtua emërtimi i ri i këtij projekti, në vend të emërtimit “Mini-Shengen”. Tani do të njihet si

Kosova jonë e dashur bipolare zakonisht një gëzim e ka të përcjellë me një pikëllim. Nuk ishte ndryshe as kësaj radhe. Dita e hënë, e datës 26 korrik 2021, ishte shpallur ditë zie nga ana e presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani. Kjo në shenjë respekti për 10 jetët e humbura të bashkëkombasve tonë në aksidentin e komunikacionit me autobus, i cili ndodhi në afërsi të Sllavonski Brodit në Kroaci.

Të njëjtën ditë, në vendin e largët, atje ku lind dielli, në Japoni, Nora Gjakova fitoi medaljen e dytë të artë olimpike për ekipin e xhudos së Republikës së Kosovës.