Vështrime

Ka nisë me ra zilja

Kulminacioni i ditës së djeshme qe reagimi i opozitës së tanishme dhe pushtetit të dikurshëm që ka qenë në gjendje ta arrestonte e ta rrihte një djalosh që i kishte thënë "hajn" Thaçit, për të mos i përmendur dhjetëra protestat dhe "bishtin nën shalë". Reagimi i djeshëm i policisë është korrje e asaj që është mbjellë me vite. Në vend se të parandalohen hajnia dhe krimet, parandalohet liria e shprehjes së mospajtimit me një vendim qeverie. Tjetër është nëse protestuesit tregohen të dhunshëm, atëherë edhe reagimi i dhunës së shtetit duhet të jetë proporcional. Sepse përndryshe kalojmë në anarki

Kulminacioni i ditës së djeshme qe reagimi i opozitës së tanishme dhe pushtetit të dikurshëm që ka qenë në gjendje ta arrestonte e ta rrihte një djalosh që i kishte thënë "hajn" Thaçit, për të mos i përmendur dhjetëra protestat dhe "bishtin nën shalë". Reagimi i djeshëm i policisë është korrje e asaj që është mbjellë me vite. Në vend se të parandalohen hajnia dhe krimet, parandalohet liria e shprehjes së mospajtimit me një vendim qeverie. Tjetër është nëse protestuesit tregohen të dhunshëm, atëherë edhe reagimi i dhunës së shtetit duhet të jetë proporcional. Sepse përndryshe kalojmë në anarki

Nëse e diela, sikurse te hebrenjtë, llogaritet fillimi i javës atëherë edhe unë po e nis rrëfimin kësaj jave me ndeshjen që e mbylli Evropianin e futbollit 2020. Është hera e parë, ka më shumë se 40 vjet, që nuk arrita ta shikoj ndeshjen finale të kampionatit për shkak se më mori gjumi.

Jam e sigurt se po të kishte qenë ajo një ndeshje dinamike dhe e bukur, kjo nuk do të ndodhte. Pra, ata 70 minutat e ndeshjes që i shikova qenë të mërzitshëm. Ndeshja përfundoi si përfundoi dhe Italia u shpall kampione. Mirë boll. Përfundoi edhe ky kapitull, tash e presim nisjen e Olimpiadës.