Vështrime

Srebrenica si kufi ndarës politik dhe moral

1.

Kuvendi i Kosovës duhet ta shpallë 11 korrikun si Ditë të kujtimit të gjenocidit në Srebrenicë, një shenjë evropiane solidariteti dhe kulture të kujtesës

1.

Njëra prej karikaturave për mbamendje qe ajo nga revista sllovene “Mladina” e fundit të viteve tetëdhjetë. Në pamjen e parë të saj janë disa personazhe të shoqërisë civile që dalin me pankarta për paqe, Evropë e demokraci - një pamje që përfaqësonte kulturën e shumicës sllovene që çoi drejt lëvizjes demokratike për pavarësinë e vendit. Në pamjen e dytë i njëjti grup me të njëjtat pankarta i drejtohen një kalimtari: “Shporru boshnjak!”, një pamje që përfaqësonte ndjenjën ksenofobike të jo pak njerëzve në Slloveni se ardhacakët e ish-Jugosllavisë, që kishin jetuar e krijuar familje aty, nuk e kishin më vendin aty.