Vështrime

Futbolli e shtyn kapitalizmin t’i kalojë kufijtë

Evropa ka zbuluar rubikonin e saj të moralit, fronti përtej të cilit komoditeti bëhet i patolerueshëm. Vetëm sa është vendosur, sa është shlyer vija në rërë që evropianët refuzojnë ta kalojnë.

Javën e kaluar, evropianët ua kanë treguar kartonin e kuq biznesmenëve – dhe financave të tyre – që provuan ta vjedhin lojën e bukur. Një koalicion i fuqishëm i konservatorëve, majtistëve dhe nacionalistëve, duke bashkuar veriun dhe jugun e Evropës, ka lulëzuar për ta kundërshtuar një marrëveshje të fshehtë mes pronarëve të klubeve më të pasura të futbollit në kontinent, për të formuar një të ashtuquajtur Superligë

Evropa ka zbuluar rubikonin e saj të moralit, fronti përtej të cilit komoditeti bëhet i patolerueshëm. Vetëm sa është vendosur, sa është shlyer vija në rërë që evropianët refuzojnë ta kalojnë.

Jemi përkulur para bankierëve që pothuajse e kanë shkatërruar kapitalizmin, duke i liruar në shpenzimet e qytetarëve tanë më të dobët. I kemi mbyllur sytë para evazionit të taksave të korporatave dhe shitjeve të mëdha të pasurive publike. E pranuam si diçka natyrale varfërimin e shëndetit publik dhe sistemeve të arsimit, dëshpërimin e punëtorëve pa kontrata, kuzhinat e supave, largimin nga shtëpitë dhe nivelet e paimagjinueshme të pabarazisë.