Vështrime

Një kundërfakt i COVID-it për Evropën

Merreni me mend sikur pandemia e koronavirusit, në vend se ta minonte besimin në Bashkimin Evropian, ta kishte fuqizuar atë. Merreni me mend se COVID-19 ka bindur liderët e BE-së që t’i kapërcejnë vitet e tëra të ashpërsive dhe fragmentimit. Merreni me mend të ishte bërë katalizator i shfaqjes sivjet të një blloku më të fortë, më të integruar, tek i cili krejt bota do t’i kthente sytë për lidership global.

Dërgesat e vaksinave të dhëna donacion nga BE-ja kanë luajtur një rol, por jo aq të madh sa demonstrimi që uniteti dhe sovraniteti në Evropë, më në fund, kanë mbizotëruar gjatë mbarë kontinentit. Sikur krejt këto të kishin ndodhur, por nuk ka ndodhur asnjëra. Të kuptuarit pse do të mund të jetë një burim errësire apo, po qe se zgjedhim, një trampolinë për ndryshim

Merreni me mend sikur pandemia e koronavirusit, në vend se ta minonte besimin në Bashkimin Evropian, ta kishte fuqizuar atë. Merreni me mend se COVID-19 ka bindur liderët e BE-së që t’i kapërcejnë vitet e tëra të ashpërsive dhe fragmentimit. Merreni me mend të ishte bërë katalizator i shfaqjes sivjet të një blloku më të fortë, më të integruar, tek i cili krejt bota do t’i kthente sytë për lidership global.

Merreni me mend. Nuk është fort vështirë të bëhet.