Vështrime

Si mund të krijojë Bideni vende të mira pune

Cambridge – Pandemia e COVID-19 do ta lërë ekonominë amerikane me një treg pune thellësisht të shpartalluar. Më shumë se 20 milionë vende pune janë shuar gjatë krizës dhe vetëm gjysma prej tyre janë kthyer përsëri. Nuk është e befasishme që vendet e humbura të punës kanë goditur më së rëndi punëtorët më pak të edukuar dhe me dizavantazhe.

Cambridge – Pandemia e COVID-19 do ta lërë ekonominë amerikane me një treg pune thellësisht të shpartalluar. Më shumë se 20 milionë vende pune janë shuar gjatë krizës dhe vetëm gjysma prej tyre janë kthyer përsëri. Nuk është e befasishme që vendet e humbura të punës kanë goditur më së rëndi punëtorët më pak të edukuar dhe me dizavantazhe.

Kjo kthen në trendin paraekzistues. Shumë kohë para pandemisë, tregu amerikan i punës kishte nisur të polarizohej me të madhe. Vendet e mira të punës së shtresës së mesme janë shuar për dekada me radhë, për shkak të automatizimit, deindustrializimit, konkurrencës botërore dhe shfaqjes së ekonomisë me vende pune afatshkurtra.