Vështrime

Të mos stigmatizohet e gjithë diplomacia e Kosovës

Diplomacia e Kosovës është pasqyrë e skenës politike të Kosovës. Ajo nuk mund të jetë më e mirë sesa që është skena politike në vend. Por në diplomacinë e Kosovës, që nga hapat e parë të saj, ka pasur dhe ka njerëz të ndershëm, profesionistë, të ndërgjegjshëm dhe me integritet. Për hir të tyre nuk do të ishte mirë që të stigmatizohet e tërë diplomacia e Kosovës. Por për t’u kthyer në një shërbim profesional, që i shërben gjithmonë vendit, pa marrë parasysh se kush është në momentin e caktuar në pushtet, e jo “shefave” apo partive politike, një auditim profesional është i domosdoshëm. Vetëm në këtë mënyrë diplomacia mund të pastrohet nga njollat e shumta që i janë bërë

Para disa vjetësh një kolege gazetare gjermane na ftoi për pije. Gjermanët janë të njohur për shumëçka, por jo edhe për spontanitet. Prandaj edhe pyetëm se “cila është arsyeja”. “Jam pranuar në shërbimin diplomatikë të Gjermanisë”, u përgjigj ajo. Gazetare e mirë, me përvojë të madhe ndërkombëtare, me magjistraturë nga një universitet i njohur, me njohje të rrjedhshme të gjuhëve të huaja, përfshirë edhe frëngjishten dhe spanjishten. Duke i marrë parasysh të gjitha, këtu nuk do të duhej të ishte befasi pse e kishin pranuar për të punuar në Ministrinë e Jashtme të Gjermanisë.