Vështrime

Vaksinat e COVID-19: Nuk ka vend për skepticizëm

E ndiej si obligim profesional të bëj apel te të gjithë ata që dyshojnë se shpejtësia me të cilën u zhvilluan vaksinat nënkupton se ato mund të mos jenë të sigurta. Integriteti i të dhënave shkencore do të vlerësohet nga organizata me nam botëror si FDA e ShBA-së, MHRA e Britanisë se Madhe dhe EMA e Bashkimit Evropian. Në historinë e tyre asnjë nga këto autoritete rregullative nuk kanë aprovuar vaksina apo barna, të cilat nuk janë konsideruar se i plotësojnë kushtet e sigurisë, efikasitetit dhe kualitetit – krejt kjo pikërisht për shkak se mirëqenia e pacientit është kyç

E ndiej si obligim profesional të bëj apel te të gjithë ata që dyshojnë se shpejtësia me të cilën u zhvilluan vaksinat nënkupton se ato mund të mos jenë të sigurta. Integriteti i të dhënave shkencore do të vlerësohet nga organizata me nam botëror si FDA e ShBA-së, MHRA e Britanisë se Madhe dhe EMA e Bashkimit Evropian. Në historinë e tyre asnjë nga këto autoritete rregullative nuk kanë aprovuar vaksina apo barna, të cilat nuk janë konsideruar se i plotësojnë kushtet e sigurisë, efikasitetit dhe kualitetit – krejt kjo pikërisht për shkak se mirëqenia e pacientit është kyç

Drita në fund të tunelit ka filluar të shihet dhe tejkalimi i COVID-19 tash duket realiteti më i afërt. Megjithatë, do të ishte naive ta hidhnim tiganin në zjarr, ndërsa peshku ende noton në det – së paku edhe për disa muaj.