Vështrime

Keqpërdorimi i Kosovës në Tiranë

Mbi 20 vjet pas masakrës në Krushë të Madhe mediat e oborrit të qeverisë socialiste të Tiranës keqpërdorin një tragjedi kosovare për betejat e brendshme elektorale në Shqipëri. Kjo është punë më e lehtë se sa ndjekja e serbëve të dyshuar për krime të luftës, përfshirë edhe shpalljen e fletarrrsteve përmes Interpolit. Por për ta bërë këtë, Tirana duhet të ketë sistem të drejtësisë funksionale. Që kjo drejtësi nuk ekziston, për këtë janë kujdesur të gjitha qeveritë postkomuniste të Shqipërisë. 

Mbi 20 vjet pas masakrës në Krushë të Madhe mediat e oborrit të qeverisë socialiste të Tiranës keqpërdorin një tragjedi kosovare për betejat e brendshme elektorale në Shqipëri. Kjo është punë më e lehtë se sa ndjekja e serbëve të dyshuar për krime të luftës, përfshirë edhe shpalljen e fletarrrsteve përmes Interpolit. Por për ta bërë këtë, Tirana duhet të ketë sistem të drejtësisë funksionale. Që kjo drejtësi nuk ekziston, për këtë janë kujdesur të gjitha qeveritë postkomuniste të Shqipërisë. 

Është irituese t’i shohësh disa media proqeveritare të Tiranës që tek 20 vjet pas masakrës në Krushë të Madhe “zbulojnë” se forcat serbe atje paskan bërë kërdinë. Është e neveritshme t’i shohësh këto media duke e aplikuar metodën e “helikopter-gazetarisë” – eja shpejt e shpejt në Kosovë, mblidh disa deklarata dëshmitarësh dhe banorësh dhe gjeje fajtorin, në këtë rast Lulzim Bashën. Ky person mund të jetë politikan i dëmshëm apo jo (për këtë le ta thonë fjalën e tyre zgjedhësit në Shqipëri), por të keqpërdorësh me kaq gjakftohtësi një masakër të kryer nga Beogradi për larje hesapesh elektorale në Shqipëri, kjo është joetike.