Vështrime

Uhaja

27851 të infektuar dhe 798 të vdekur - janë shifrat zyrtare që dolën dje në lidhje me pasojat e COVID-it. Kur kjo Qeveri e mori detyrën më 3 qershor, shifrat ishin: 1142 të infektuar dhe 30 të vdekur. Dhe pavarësisht faktit se numri i testimeve në muajt e fundit është rritur, numri i të testuarve vazhdon të jetë i ulët krahasuar me popullatën, prandaj edhe mund të supozohet se numri të prekurve është shumë më i madh. Për pasojë, jashtë kontrollit.

Për dallim nga “uhatë” e politikanëve, populli njëmend duhet të marrë hua diku që të mund të mbijetojë. Ose ndër miq e familjarë, ose nëpër banka, me një frikë tepër të madhe se mund të mos e kthejnë kurrë. E që të mbeten edhe pa banesën e tyre në këtë shtëpi të madhe, Kosovën, që copa-copa po i bien herë kulmi e herë muret

27851 të infektuar dhe 798 të vdekur - janë shifrat zyrtare që dolën dje në lidhje me pasojat e COVID-it. Kur kjo Qeveri e mori detyrën më 3 qershor, shifrat ishin: 1142 të infektuar dhe 30 të vdekur. Dhe pavarësisht faktit se numri i testimeve në muajt e fundit është rritur, numri i të testuarve vazhdon të jetë i ulët krahasuar me popullatën, prandaj edhe mund të supozohet se numri të prekurve është shumë më i madh. Për pasojë, jashtë kontrollit.

Momentalisht kapacitetet spitalore nuk e kanë mbërritur pikun, porse me ritmin me të cilin po shkojmë, edhe kjo do të na ndodhë shpejt. Ndërkohë që Qeveria ecën me hapa të breshkës dhe merret me zbatimin e një sërë masash kufizuese që kanë hasur në kritika të shumta.