Vështrime

Biden do të sjellë racionalitet në politikën amerikane, që është mirë edhe për Kosovën

Kosovarët duhet ta kuptojnë se mbështetja e tij- e Amerikës, nuk është gjithmonë e pakushte. Nuk ka dyshim se është krijuar miqësi. Por kjo miqësi mund të shuhet shpejt. Kosova nuk e ka pasur mbështetjen amerikane vetëm pse ka miqësi mes dy shteteve apo mes dy popujve. Amerika asnjëherë nuk i ka konsideruar armiq as serbët. Por Kosova ka pasur mbështetjen e Bidenit dhe të tjerëve në Amerikë, sepse ka pasur të drejtë. Sepse ka bërë një luftë të drejtë. Dhe ka qenë viktimë. Dhe nuk duhet harruar kurrë kontributi i shqiptarëve të Amerikës

Kosovarët duhet ta kuptojnë se mbështetja e tij- e Amerikës, nuk është gjithmonë e pakushte. Nuk ka dyshim se është krijuar miqësi. Por kjo miqësi mund të shuhet shpejt. Kosova nuk e ka pasur mbështetjen amerikane vetëm pse ka miqësi mes dy shteteve apo mes dy popujve. Amerika asnjëherë nuk i ka konsideruar armiq as serbët. Por Kosova ka pasur mbështetjen e Bidenit dhe të tjerëve në Amerikë, sepse ka pasur të drejtë. Sepse ka bërë një luftë të drejtë. Dhe ka qenë viktimë. Dhe nuk duhet harruar kurrë kontributi i shqiptarëve të Amerikës

Para disa javësh gjeta disa fotografi të vjetra, të shkrepura me aparat të vjetër me shirit celuloze dhe të zhvilluara në laborator. Ishte koha kur fotoaparatet digjitale ishin në fazën fillestare dhe nuk kishin kualitetin e duhur. Gjeta një fotografi të presidentit të zgjedhur amerikan, Joe Biden, dhe kryetarit të dikurshëm të Kuvendit të Kosovës, Nexhat Daci. Ajo foto ma kujtoi një takim që këta të dy kishin në Washington në verën e vitit 2001. Rastësisht unë, së bashku me kolegun Halil Matoshi ishim në Washington me një grup gazetarësh, aktivistësh dhe politikanësh nga Kosova në një vizitë studiuese, me ftesë të Departamentit të Shtetit, që është e njohur si “International Visitor Program”. Mua dhe kolegun Matoshi na ftoi në atë drekë një Jo tjetër, Jo Dioguradi, ishte kongresisti me prejardhje arbëreshe. Takimi ishte jashtëzakonisht miqësor. Biden që atëherë ishte i njohur për shqiptarët dhe mbështetës i madh i Kosovës.