Vështrime

Edhe një udhëkryq

Nuk e di nëse pushtetarët e dalë nga lufta kanë besuar se janë të paprekshëm, për shkak se si të tillë janë sjellë. Nuk e di nëse kanë qenë aq naivë të besojnë se mund ta themelojnë një gjykatë speciale e që me atë akt ta amnistojnë veten nga ndjekja e saj, ani që pikërisht ata ishin arsyeja që nxiti kërkesën për themelimin e saj. Nuk e di çfarë kanë menduar, porse nuk kanë menduar mirë për Kosovën

Zor do të besoja se pas 20 e kusur vjetësh do të mund të na ndodhte që ta përjetonim ngjarjen që ia qet një hije aq të keqe e të rëndë Kosovës, sikur ajo që e përjetuam të enjten. Indicet tashmë ishin aty dhe pritej vetëm dita se kur do të mund të ndodhte që kryetari i shtetit të Kosovës të detyrohej të jepte dorëheqje për shkak të akuzave për krime lufte nga Gjykata të cilën vetë e formoi. Dhe e gjithë kjo ka mundur të shmangej, po të kishim pasur pak mend dhe shumë vullnet.