Vështrime

Kthimi i Rusisë në vendin e krimit

Në qoftë se krahasohet pozita ndërkombëtare e Rusisë në vitin 2016 me atë ku ndodhet sot, pas përfundimit të mandatit 4-vjeҫar të Trumpit, mund të arrihet në përfundimin se në politikën e jashtme aktualisht ajo paraqitet shumë më e konsoliduar. Për fat të keq, për shkak të politikës agresive të Rusisë dhe qëndrimeve joparimore të Trumpit ndaj saj, sot bota është më pak e sigurt

Në qoftë se krahasohet pozita ndërkombëtare e Rusisë në vitin 2016 me atë ku ndodhet sot, pas përfundimit të mandatit 4-vjeҫar të Trumpit, mund të arrihet në përfundimin se në politikën e jashtme aktualisht ajo paraqitet shumë më e konsoliduar. Për fat të keq, për shkak të politikës agresive të Rusisë dhe qëndrimeve joparimore të Trumpit ndaj saj, sot bota është më pak e sigurt

Para pak ditësh agjencia e lajmeve Reuters njoftoi se Moska planifikon të hapë në Beograd një zyrë të Ministrisë së Mbrojtjes së Rusisë, me qëllim që të nxisë thellimin e bashkëpunimit ushtarak midis Federatës Ruse dhe Serbisë.