Vështrime

Të papërgatitur

Punët i kemi keq, sepse nuk flasim me një zë. I kemi keq, sepse nuk e kemi përcaktuar njëmend se cili është interesi ynë shtetëror dhe cilat janë vijat e kuqe përnjëmend. Ngase në 10 vjetët e fundit kemi pasur aq shumë vija të kuqe, që i kemi shkelur vetë, sa askush më nuk mundet të na marrë seriozisht

Nga e premtja e shkuar e deri dje, Kosova shënoi madje 78 vdekje si pasojë e virusit korona, pra thuajse nga dhjetë veta në ditë, ndërkohë që numri i të infektuarve e kaloi 11-mijëshin. Ky është numri zyrtar. Numri real, kush e di sa i madh do të jetë, meqë vlerësohet se nuk është testuar më shumë se 2,5% e popullsisë.

Nga shembulli i jashtëzakonshëm i disiplinës dhe mbajtjes së numrave nën kontroll në pranverë, dolëm në krye të listës së shteteve me menaxhimin më të keq të pandemisë në verë. Dhe nuk është vetëm numri i vogël i të testuarve, sa janë mungesa e barnave, furnizimi me oksigjen industrial në vend të atij mjekësor, licencimi i laboratorëve privatë për kryerjen e testit serologjik me çmime të larta e shumë anomali të tjera që janë duke e përcjellë Kosovën në këta dy muaj e gjysmë prejse kjo Qeveri mori pushtetin në dorë.