Vështrime

Një koordinatore nacionale për të luftuar dhunën ndaj grave

Gratë i nënshtrohen dhunës fizike, seksuale dhe shpirtërore. Sipas një studimi të OKB-së vetëm në vitin 2017 në Europë janë vrarë së paku 3000 gra – nga burrat, partnerët apo anëtarët e tjerë të familjes. Për fat të keq raste të tilla të tmerrshme ka edhe në Kosovë. Është detyrë nacionale dhe shtetërore që kjo dhunë të luftohet me të gjitha mjetet ligjore. Duhet të ndëshkohen ashpër sidomos policët që nuk i marrin seriozisht thirrjet e grave për ndihmë kur janë të rrezikuara nga burrat e tyre.

Gratë i nënshtrohen dhunës fizike, seksuale dhe shpirtërore. Sipas një studimi të OKB-së vetëm në vitin 2017 në Europë janë vrarë së paku 3000 gra – nga burrat, partnerët apo anëtarët e tjerë të familjes. Për fat të keq raste të tilla të tmerrshme ka edhe në Kosovë. Është detyrë nacionale dhe shtetërore që kjo dhunë të luftohet me të gjitha mjetet ligjore. Duhet të ndëshkohen ashpër sidomos policët që nuk i marrin seriozisht thirrjet e grave për ndihmë kur janë të rrezikuara nga burrat e tyre.

Ka poste të panevojshme në çdo qeveri. Kosova ka pasur qeveri me gati 90 zëvendësministra. Ajo qeveri ka pasur edhe koordinatorë nacionalë për punë të ndryshme, domethënë punë të kota. Edhe qeveria aktuale ka emëruar me dhjetëra zëvendësministra, shumica ose raste sociale ose militantë primitivë të partive të krimit e korrupsionit. Ka aq shumë zyrtarë që marrin rroga pa kryer ndonjë punë të hairit.