Vështrime

Fantazmat e PTK-së

“Kur kam dalë në pension më kanë takuar pak mbi 20 mijë euro kesh. Por, kam marrë vesh që disa të tjerë kanë marrë ma shumë se unë...”

Nja pesë herë, të paktën, ka trokitur në derën e “Kohës”. Dy herë jam zatet, një herë blic – kur e kam këshilluar të takohet me njërin nga gazetarët, e herën tjetër jam ulur në tavolinë, pas insistimit të tij për t’u takuar me redaktorë.

Mysafiri, një ish-punëtor i Postë-Telekomit, diku dhjetë vjet më parë, donte të shtynte para një agjendë të tijën personale. Në ditën kur gjeta më shumë kohë për t’i dëgjuar hallet e tij, me mua ishte edhe Valon Maloku, atëherë gazetar në “Koha Ditore”. Pasi i shkëmbyem fjalët “si je – mirë ti si je”, nisi të tregojë historinë personale - se si ka punuar si zyrtar ligjor në PTK deri në pension, se si e ka pasur mirë me shefat... Biseda më të mori kthesë kur rrëfeu se si ai dhe një grup “ekspertësh” kanë punuar në përgatitjen e një skeme, të ngjashme me Trustin Pensional. Meritat për krijimin e asaj “fantazme” financiare brenda PTK-së ia faturonte vetes, me mburrje.