Vështrime

Improvizimi

Dialogu i rifilluar me pompozitet në Bruksel duket se po shndërrohet në një proces të improvizuar dhe impotent. Arsyet për këtë janë objektive dhe kanë të bëjnë me nxitimin e panevojshëm për t’i sjellë palët në tavolinë dhe me vetë palët dhe atë çfarë përfaqësojnë ato në tavolinën e Brukselit.

Në kohën kur Kosova po përballet me fazën më të rëndë të pandemisë, urgjenca e kryeministrit Hoti për ta top-prioritizuar si çështje dialogun me Serbinë, po e shpërfaq atë si një person që nuk është në kontakt me realitetin e vështirë që është krijuar në Kosovë, e që në masë të madhe është edhe pasojë e vetë projektit politik, në të cilin ai bën pjesë.